[...] czasu dla ekto czy endo-morfika.Tak samo jak nie ma się co trzymać stałych schematów że musisz odczekać dokładnie 1,5h z zegarkiem w ręku. Białko wchłania się ok 30-40minut czasami dużo szybciej jeśli jest to hydrolizat białka serwatki ww z owsianki na pewno dłużej.Ja osobiście uważam że spokojnie 30min po jedzeniu możesz robić trening.
[...] tablety..to olimp wypqada lepiej w porównaniu..to ze jednych jest 3 a droogich 6 to sa wskazania producentoow ..preparaty porównuje sie 1:1...w olimpa aminkach masz czysty hydrolizat białka serwatkowego..czyli peptydy serwatkowe..pozatym jest w kazdej tabletce dooza zawartosc aminokwasów rozgałezionych bcaa....mlo..wypada słabiej.. polecam 2300 [...]
W inkosporze z tego co zdazylem zauwazyc jest hydrolizat bialka przenicy-jakiej glutaminy nie wezmiesz-bedziesz mial duzo lepszy mix od produktu inkosporu. Do wyboru masz kilka roznych glutamin(acetyl, L-glutamine, alfa ketoglutarat itp). Najbardziej ekonomiczny i prosty wybor-glutamina MC z olimpu-acetyl glutagenix lub glucetyl z BX(mieszanka [...]
[...] to przeglądając badania z uzyciem roznych preparatów bialkowych i szybkosci ich absorbcji - to tez mozna wpasc w zakłopotanie, wcale bowiem nie jest powiedziane, ze np hydrolizat bialka serwatki "wchłonie się" szybciej niz np izolat. Plasma amino acid response after ingestion of different whey protein fractions Authors: Michelle [...]
a jeszcze jedno ostatnie pytanie czy uważasz "s.m.p.a." ze po treningu najlepiej wypijać tylko hydrolizat białka serwatki bez cukrów ? podobno w ten sposób wykorzysta sie wysoki poziom GH przy jednoczesnym zatrzymaniu katabolizmu czy moze nie ma to takiego duzego znaczenia i moge po trenigu zjeśc np. z cukrów prostych banana z serwatką
[...] makroskładników od dodatków w postaci aminów, antykatabolikó itp... po treningu ładujemy w jednej porcji białko lub w białko-węgle i do tego bcaa/leucyna w jednej porcji hydrolizat traktujemy jako białko wszelkie roztrząsanie tematu o tym czy hydrolizat to bardziej źródło aminokwasów czy białko, czy trawi się szybciej czy wolniej, czy jets [...]
[...] punkt wyzej :D I w jakim stopniu i czy moze to ze jest to izolat wplywac na to ze bialko sojowe jest samo z siebie wolnowchlanialne? w zasadniczy sposob porownanie izolat (hydrolizat) VS inne formy I jakie proporcje proponujecie jak cos WPC + soja bo akurat bede mial jedno i drugie? Myslaem nad laczniem 50-50 nie ma znaczenia :D moj miks z [...]
[...] metodzie. Apropo jeśli mogę Ciebie zapytać bo ja się na tym nie znam zbytnio aż tak do końca: http://www.bodybuilding.com/store/opt/platinum_hydrowhey.html nadał by się ten hydrolizat zamiast bcaa? tzn. węgle+hydrolizat+gluta+ewentualnie 5g leucyny? tym samym nie musiałbym osobno kupować aminokwasów jeśli się nie mylę bo w tym hydrolizacie mam i [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam , tak izolat to forma odżywki białkowej . Rodzajów białka jest kilka. Różnią się one między sobą sposobem, w jaki zostały przetworzone: 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam , WPC to forma odżywki białkowej . Rodzajów białka jest kilka. Różnią się one między sobą sposobem, w jaki zostały przetworzone: 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i [...]
[...] W zasadzie to robisz eksperyment, testujesz wytrzymalosc swojego organizmu. Nikt nie badal bezpieczenstwa stosowania diet tak wysokobialkowych w tak dlugim okresie czasu. hydrolizat - to wstępnie przetrawione bialko. Tobie juz moim zdaniem wiecej bialka nie potrzeba. Bcaa - to trzy aminowaksy. Generalnie najwazniejszym aminokwasem bez dwoch [...]
[...] dziczyzna, cielęcina), - nabiał (serek wiejski, twaróg, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jaja (kurze, kacze, przepiórcze, strusie), - odżywki białkowe (hydrolizat, izolat i koncentrat białka serwatkowego). W sprzedaży coraz częściej pojawiają się różne produkty "białkowe". W ostatnich latach są to jogurty o podwyższonej [...]
[...] sprawdza się odżywka białkowa. Wybierając ją, zdecydowanie warto zwrócić uwagę na to, jaka frakcja białka jest obecna w odżywce. Najlepiej, gdyby było to białko serwatkowe (hydrolizat, izolat, koncentrat). Istotna jest również renoma firmy ją produkującej. MEX Matrix 10 i Mutant Whey to firmy zza oceanu. Niestety prawo tam dopuszcza odstępstwa [...]
[...] tak po prostu chciałbym osiągnąć coś więcej. Wiele osób jedzie na takich dawkach białka zapewne dłużej niż ja. Co do samego bilansu bilans azotowego myślę, że masz racje iż hydrolizat będzie zbędny zostanę przy węgle+gluta+bcaa oraz bcaa przed treningowo i opcjonalnie w czasie treningu. Co do samego zapotrzebowania to powiedzmy sobie szczerze, [...]
[...] nam odżywki białkowe. Tutaj jak z jedzeniem – można przyjąć proszek o lepszych lub słabszych właściwościach. Odżywki białkowe możemy podzielić na koncentraty, izolaty i hydrolizaty. Różnią się one przede wszystkim tempem wchłaniania. Najszybciej wchłania się hydrolizat, który jednocześnie ma najwyższe ceny i najsłabszy smak. Najwolniej z [...]